Приложението замръзва или показва известие за неактивност на Amazon Fire Stick. Какво да направя?
През март 2024 г. Amazon въведе в устройствата Fire Stick функцията Наблюдение на използването на данни. С нея по подразбиране устройството показва предупреждение, с което ви моли да потвърдите, че все още „гледате“ съдържание, ако никой не е използвал устройството в продължение на 4 часа.
Предупреждението може да остане на екрана до 2 минути. Обикновено след това приложението продължава да работи нормално. В редки случаи обаче приложението не разпознава предупреждението и не възстановява нормалната си работа.
Как да изключите предупреждението
- На Fire Stick отворете Настройки.
- Влезте в Предпочитания.
- Изберете Наблюдение на използването на данни.
- В опцията Все още гледате изберете Изключено.
Готово: предупреждението вече не би трябвало да се появява.