Aplikacja zawiesza się lub wyświetla ostrzeżenie o bezczynności na Amazon Fire Stick. Co zrobić?

W marcu 2024 roku Amazon wprowadził w urządzeniach Fire Stick funkcję Monitorowanie użycia danych. Domyślnie, jeśli nikt nie używa urządzenia przez 4 godziny, wyświetla ono ostrzeżenie z prośbą o potwierdzenie, że nadal „oglądasz” jakieś treści.

Ostrzeżenie może pozostawać na ekranie do 2 minut. Zwykle po tym czasie aplikacja nadal działa prawidłowo. W rzadkich przypadkach aplikacja nie wykrywa jednak ostrzeżenia i nie wraca do prawidłowego działania.

Jak wyłączyć ostrzeżenie

  1. Na urządzeniu Fire Stick otwórz Ustawienia.
  2. Przejdź do Preferencji.
  3. Wybierz Monitorowanie użycia danych.
  4. W opcji Nadal oglądasz zaznacz Wyłączone.

Gotowe: ostrzeżenie nie powinno się już pojawiać.

Nie możesz znaleźć tego, czego szukasz?

Skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia.

Kontakt ze wsparciem