Mi a különbség az alkalmazás és a Monitor alkalmazás között?
Az alkalmazás jeleníti meg a tartalmait a TV-n. A Monitor alkalmazás egy kiegészítő alkalmazás Android-eszközökhöz: ha a megjelenítő alkalmazás lefagy, vagy a rendszer bármilyen okból leállítja a megjelenítést, a Monitor újraindítja a tartalmak megjelenítését. Erre legtöbbször nincs is szükség, de segít abban, hogy a tartalmak mindig a képernyőn maradjanak.
Hogyan ellenőrizhető, hogy a Monitor telepítve van-e
Android-eszközökön a TV oldalán az Állapot és információk részben megjelenhet az App Monitor sor, amely a Monitor állapotát mutatja, például:
- Nincs telepítve
- Online - Működik
- Offline - Nincs kapcsolat
Mikor számít a Monitor
- Az alkalmazás újraindítása a vezérlőpultról. Egyes Android-eszközökön az Alkalmazás újraindítása parancs csak a Monitorral működik. Ilyenkor a vezérlőpult a következő üzenetet jeleníti meg: Telepítse a Monitor alkalmazást az alkalmazás távoli újraindításához.
- Az alkalmazás újabb verziói. Sok Android-eszközön maga az alkalmazás is képes újraindítani magát. Ezeken az eszközökön az Alkalmazás újraindítása gomb a Monitor nélkül is megjelenik.
- Leállt Monitor. Ha a TV online, de a Monitor offline, megjelenik az App Monitor újraindítása gomb. Lásd: Mit csinálnak az egyes távoli TV-parancsok?.
A Monitor alkalmazás telepítéséhez forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.
Az Auto Monitor opció
Android-eszközökön az Extrák lap Alkalmazás csoportjában található az Auto Monitor opció. Ez határozza meg, hogy az alkalmazás automatikusan újra megnyíljon-e, ha bezárják.
| Opció | Mit csinál |
|---|---|
| Letiltva | Az alkalmazás nem indul újra automatikusan, ha bezárják. |
| Engedélyezve (alapértelmezett) | Az alkalmazás automatikusan újraindul, ha a rendszer vagy valamilyen más ok miatt bezárul. |
| Mindig aktív | Az alkalmazás akkor is újraindul, ha valaki a VISSZA / HOME vagy a KÉSZENLÉT gombbal kilép belőle. Csak akkor használja, ha biztos abban, amit csinál. |
A módosításhoz:
- A TV-k menüben kattintson a TV nevére.
- Kattintson a Szerkesztés engedélyezése gombra.
- Nyissa meg az Extrák lapot.
- Válassza ki a kívánt opciót az Auto Monitor beállításnál.
- Kattintson a Mentés gombra.
A módosítás érvénybe lépése néhány percig is eltarthat, és csak akkor lép életbe, ha a TV online.
Fontos: az Auto Monitor nem kapcsolható be, amíg az Androidon meg nem adja a Megjelenítés más alkalmazások felett engedélyt. Ilyenkor a vezérlőpult az opciót Letiltva állapotban mutatja, és figyelmeztetést jelenít meg. Az eszközön nyissa meg a Beállítások > Alkalmazások > Különleges alkalmazás-hozzáférés > Megjelenítés más alkalmazások felett menüpontot, és engedélyezze az alkalmazást.